jpvuorela

Kaikki blogit puheenaiheesta Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelijalle asiakaspalvelua

Kirjoituksen aihe on aina vaikea kun nämä ei ole viihdettä eikä kulttuuria saatikka vapaa-aikaa koska kirjoittelen työstä.

Kesä tekee tulojaan ja tapahtumia on taas buukattu mukavasti, perinteiset tapahtumien lisäksi löytyy jotain uuttakin. Vappu viikonloppu vietetään Profeettojen tahdissa Turussa ja Helsingissä. Se mikä sai taas vaamaan tämän Vapaavuoro sivuston Puheenvuoron sijaan on alla oleva tekstini asiakaspalvelijan asiakaspalvelusta.

Taas on noussut mieliin millaista asiakaspalvelua asiakaspalvelija vaatii. Ohjaako omat asiakaspalvelu kokemukset ostotapojamme?

Ensimmäisen maailman pankkiongelmia

Tässä Windowsia päivitellessä ajatukseni harhautuivat pankkien palveluihin. Lähinnä verkkopalveluihin. Kummallista, millaiseen palvelutasoon olemme suostuneet asiakkaina.

 

Minulle pankki on ylivoimaisesti eniten paikka, jossa säilytän ja siirtelen pikkuisia summia rahaa eri tileillä. Tuntuu siksi oudolta, että viikonloput eivät ole tiliasiakkaan kannalta pankkipäiviä.

Hymy pois sieltä ahterista!

Armeijassa oli tapana, että naama on peruslukemilla, kun seisotaan asennossa.

- Hymy persiiseen, karjui esimies, jos joku virnuili rivissä.

Suomen suvessa tätä komentoa on nyt syytä kaihtaa. Kesä on hippeimmillään ja tapahtumiin tulvii tuhansittain vieraita. Varsinkin ulkomailta on nyt suorastaan ryysis tänne keskiyön auringon maahan.

On Suomi-brändin h-hetki. On aika näyttää vieraille parasta, hymyillä ja palvella.

Hän

Hän istuu aina samassa paikassa ja toivottaa asiakkaita tervetulleita.

Hän neuvoo, opastaa ja etsii sellaista mitä asiakas tarvitsee. Hän on asiansa paneutunut ihminen.

Hän juttelee, nauraa ja kuuntelee myös asiakkaiden murheita. Olen kuullut niitä minäkin, koska tässä pienessä puodissa ei voi olla kuulematta.

Ilkeät sanoisivat, että hän on vähemmistön edustaja. Hän on minulle vain hän, palveleva kansalainen ja sellainen, joka voisi olla töissä joka puodissa.

Julkaise syötteitä